CARPE BLOG

  • Ekim 30, 2023

    Koreli kadınlar pürüzsüz ve ışıl ışıl parlayan ciltleri ile dünya çapında bir üne kavuşmuş durumda. Porselen gibi duran ve canlı bir görünüme sahip ciltleri sayesinde cilt bakımı sırları oldukça merak edilen konular arasında. Farklı cilt bakım rutinleri ve teknikleri uygulayan Koreli kadınlar cilt bakımlarına uzun süreler ayırarak kendilerine özel cilt bakım sırları oluşturmuşlar.

    Kore’nin Işık Saçan Cilt Bakım Sırları!
  • Ekim 28, 2023

    Özel bir güne ya da belirli konseptlere sahip geniş kapsamlı etkinliklerin bütününe festival denir. Kelime olarak dilimize Fransızca’dan geçmiştir. Festivaller yüzlerce kişinin katılımıyla birlikte organize edilirler. Bilinen ilk festivaller kabile etkinlikleri ve dini amaçlı gerçekleştirilen kutlamalardır. Günümüzde ise festivaller eğlence, kültürel ya da tanıtım amaçlı gerçekleştirilmektedir.

    Festival Ruhunu Rengarenk Makyajlarla Yakalayın!
  • Ekim 27, 2023

    2000 yıllarının sonlarına doğru insanlar teknolojik bir belirsizlik içerisine girmişti ve bilgisayar sistemlerinin “Y2K hatası” vererek aniden çökebileceği endişesi gündemdeydi. Birçok kişi geleceğe karşı karamsar bir ruh haline büründü. Bu ruh hali moda dünyasına da yansıdı ve ismini bir dijital hata kodundan alan Y2K modası ortaya çıktı. Y2K kelimesinin açılımı “Years of 2 Thousand”dır.

    Y2K Enerjisi: 2000’ler Geri Döndü!
  • Ağustos 10, 2023

    Gotik kültürü yaklaşık 12. Yüzyıl Avrupası’nda ortaya çıkan bir moda trendidir. O dönemlerde yaygın olan Romaesk mimarisinden etkilenen stilistler gotik tarzı moda akımı haline getirmiştir. Özellikle İngiltere, Fransa ve İtalya’da yaygın olan bu moda akımı dönemin karanlık ve mistik mimarisini giyim kültürüne yansıtarak günümüze kadar gelen bir moda akımı başlatmıştır.

    Modanın Karanlık Ruhu Gotik Tarzı ve Kültürü
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR