Kore’nin Işık Saçan Cilt Bakım Sırları!

Kore’nin Işık Saçan Cilt Bakım Sırları!

Kore’nin Işık Saçan Cilt Bakım Sırları!

Koreli kadınlar pürüzsüz ve ışıl ışıl parlayan ciltleri ile dünya çapında bir üne kavuşmuş durumda. Porselen gibi duran ve canlı bir görünüme sahip ciltleri sayesinde cilt bakımı sırları oldukça merak edilen konular arasında. Farklı cilt bakım rutinleri ve teknikleri uygulayan Koreli kadınlar cilt bakımlarına uzun süreler ayırarak kendilerine özel cilt bakım sırları oluşturmuşlar.

Koreli kadınlar cilt güzelliklerine fazlasıyla önem verirler. Bu sebeple cilt sağlıklarına dikkat ederek yeniliklere açık ve kendilerine has cilt bakım teknikleri geliştirmişlerdir.

Güney Koreli kadınların cilt bakım rutinlerinde öne çıkan detaylardan biri erken yaşlarda cilt bakım ürünleri kullanmaya başlamalarıdır. Erken yaşta kullanmaya başladıkları UV koruyucu nemlendiriciler sayesinde ciltlerinde kalıcı bir beyazlık sağladıkları görülüyor. Bu sayede ciltlerinde oluşma ihtimali olan kırışıklıkları da erkenden önleme şansı bulabiliyorlar. Cilt tiplerine uygun ürünler seçerek ciltlerinin uzun yıllar genç ve sağlıklı görünmesini sağlıyorlar.

Koreli kadınların mermer gibi duran ve herkeste hayranlık uyandıran ciltlerine sahip olmak istiyorsanız siz de cildinizi temizlemekten beslemeye çok aşamalı cilt bakım rutinlerini en doğru şekilde uygulayarak pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz.

Kore Tarzı Cilt Bakımı Neden Ünlü Oldu?

Hallyu yani Türkçe ismiyle “Kore Dalgası” adı verilen Kore müzikleri, dizileri, moda ve güzellik sırları gibi birçok sektörün trend haline gelmesiyle birlikte Kore kültürü her alanda dünya çapında bir şöhrete kavuşmuş durumda.

Özellikle sosyal medya sayesinde yayılan bu dalga küresel bir trend haline geldi ve günlük hayat rutinlerimizi etkileyerek hayatlarımıza dahil oldu. Bu dalganın etkisini gösterdiği alanlardan biri de cilt bakım rutinlerimiz oldu.

Kore Tarzında Cilt Bakımı Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Koreli kadınlar ciltlerine düzenli maskeler uygulayarak ciltlerinin canlılığını korurken her daim nemli kalmasına büyük önem veriyorlar. Güneş ışınlarından ciltlerini koruyarak ciltlerinin yaşlanmasını ve kırışık oluşumunu geciktirmeyi sağlayabiliyorlar.

Koreliler cilt bakım rutinlerinde genellikle doğal içerikli ve besleyici formüllere sahip ürünler kullanarak ciltlerini kimyasal maddelerden uzak tutmayı hedefliyorlar. Cilt bakım rutinlerini istikrarlı olarak uygulamaları sayesinde hızlı bir sonuç almak yerine uzun vadede kalıcı bir sonuç elde edebiliyorlar.

Detaylı uygulanması, özel teknikler ile doğal ve besleyici içerikli ürünler kullanılması Kore tarzı cilt bakımını diğer cilt bakım rutinlerinden ayıran özellikleri oluşturarak Kore cilt bakımını popüler ve en sık tercih edilen uygulamaların başında getiriyor.

Kişilerin kendi cilt tiplerini tanıyarak uygulamaya başladıkları cilt bakım rutinleri kuru bir cilde sahipseniz cildinizi nemlendirmeye, kırışıklıklardan ve cildinizdeki lekelerden şikayetçiyseniz cildinizi besleyerek kusurları önlemenize yardımcı olabilir.

Koreli Kadınların Cilt Bakım Rutinlerinde Dikkat Çeken Detaylar

Koreli kadınların cilt bakımlarında en etkili olan noktalardan biri UV koruyucu kremler sürmeden güneşe çıkmıyor olmaları. Ciltlerini günlük rutinlerinde güneş ışınlarından korumak için gün içinde sürekli olarak kullandıkları nemlendiricileri tazeliyorlar. Bu sayede ciltlerinin bembeyaz olarak kalmasını sağlarken güneş ışınlarına bağlı olarak oluşan leke ve sivilce oluşumunun önüne geçebiliyorlar.

Cilt bakımının yanı sıra sağlıklı beslenmek de pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşmanıza yardımcı olabilir. Deniz ürünleri ve sebze tüketimine ek olarak yeterli su içmek de cilt güzelliğine önem veren Koreli kadınların tercih ettiği rutinler arasında. Uyanır uyanmaz ve yemeklerden yarım saat önce su tüketmeyi bir alışkanlık haline getirdikleri biliniyor.

Günde en az 6-8 saat uyuyarak düzenli bir uyku ile cilt sağlıklarını korumayı hedefliyorlar. Özellikle gece yatmadan önce ve sabah uykudan uyanınca yüz yogası ve egzersizleri ile yüz kaslarını çalıştırıyorlar. Sıkı bir cilt ve daha keskin yüz hatlarına sahip olmak için bu egzersizleri her gün yaparak bir rutin haline getirmişlerdir.

Koreli kadınların makyaj rutinleri de oldukça doğal bir tarz yansıtıyor. Sade ve nude tonlarda yapılan makyajlara ek olarak transparan bir pudra kullanarak ciltlerinin parlamasını engelleyebiliyorlar.

Kore’nin güzellik standartlarına göre kadınlar, porselen bir cilt, büyük gözler, dolgun dudaklar ve ince yüz hatlarına sahip olmayı tercih ediyorlar. Bunlara ek olarak doğal ve sadelik üzerine kurulu bir güzellik anlayışlarına sahip oldukları için aşırı makyajlar yerine genellikle makyajsız ya da sade bir makyaj görünümünde olmayı tercih ediyorlar. Giyim rutinlerinde de yine gösterişli kıyafetler yerine doğal ve sade bir tarz benimsemişlerdir.

Korelilerin 424 adı verilen cilt bakım teknikleri son yıllarda sıklıkla tercih edilen cilt bakım trendleri arasına girdi. İlk adım olarak cildi temizlemek için doğal aromalara sahip yağlar ile cilde 4 dakika boyunca hafif dokunuşlarla bir masaj uyguluyorlar. Bu adımdan sonra 2 dakika boyunca jel ya da köpük bir ürün eşliğinde cilt üzerinde bulunan yağları yüzlerinden temizliyorlar. Ilık ya da soğuk bir su ile jeli ciltten temizleyerek son aşamada bir tonik kullanarak cildi sıkılaştırmayı hedefliyorlar. Bu işlemler bittikten sonra yine son olarak 4 dakika boyunca hafif ve dairesel hareketler ile cilde bir nemlendirici krem uygulanıyor.

Ayrıca düzenli olarak maske uygulayarak cilt sağlıklarını koruyabiliyorlar. Genellikle doğal ve bitkisel içerikli ürünler tercih ederek ciltlerine kimyasal uygulamaktan kaçınmayı tercih ediyorlar. Nemlendirici ve besleyici doğal maskeler uygulayarak ciltlerinin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabiliyorlar. Salyangoz ve pirinç özlü beyazlatıcı özelliklere sahip maskeler Koreli kadınların cilt bakım rutini ürünlerinin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.

Siz de 10 Adımda Kusursuz Bir Cilde Sahip Olabilirsiniz!

Kore tarzı cilt bakım rutinlerinde doğru aşamaları izleyerek etkili sonuçlar alabilir, Koreli kadınların pürüzsüz ve porselen gibi duran ciltlerine bu adımları uygulayarak siz de sahip olabilirsiniz.

Cilt Temizliği: Bir ürün kullanmadan önce sade bir su ile cildinizi yıkayabilirsiniz. Bu sayede gece boyunca cildinizde biriken kiri temizlemiş olursunuz. Aynı zamanda cildiniz su yardımı ile nemlenir. Sonrasında yağ bazlı temizleyiciler ile cildi yağ ve makyaj kalıntılarından arındırabilirsiniz. Jel ya da köpük temizleyici ürünler kullanarak cildinize masaj yapabilirsiniz.

Tonik: Cilt gözeneklerinizin sıkılaşması için cilt tipinize uygun bir tonik kullanarak cildi dengeleyebilirsiniz. Genellikle su bazlı olarak tercih edilen tonikler bir pamuğa dökülerek tüm cilde tampon hareketlerle uygulanabilir.

Peeling: Haftada bir ya da iki kez ölü hücreleri ve cilt yüzeyindeki birikintileri ciltten atmak için temizlenen cildinize peeling uygulayabilirsiniz.

Esans: Cildi nemlendirme, besleme ve yenileme amaçlı olarak cilde doğrudan nem tutma özelliği olan özüt (esans) uygulayabilirsiniz.

Serum: Serumlar cildi besleyerek hasar gören bölgelerin onarılmasına yardımcı olurken, cilt tonunu eşitlemek, lekeleri azaltmak ve kırışıklıkları gidermek gibi temel iyileştirici etkilere de sahip olabilirler. Cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi geri kazanmasına da yardımcı olurlar.

Maske: Maskeler, içerisinde bulunan besleyici maddelerle cildi rahatlatma, nemlendirme ve canlandırma görevi görebilir. Kore’de kendine özgü birçok kağıt maske çeşidi bulunur. Haftada iki kez uyguladığınız maskeler içerisindeki özler sayesinde cildinizin nem dengesini korumasına yardımcı olur.

Güneş Koruyucu: Sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde düzenli olarak kullanılan UV koruyucu krem ya da losyonlar sayesinde güneş ışınlarının cilt hücrelerine zarar vermesi en aza indirilerek leke ve kırışıklık oluşumları engellenebilir. Cildinizin ihtiyaç duyduğu kolajen üretimini sağlıklı bir şekilde üretmeye devam ederek cildinizin elastik yapısının korunmasını sağlayabilirsiniz.

Göz Çevresi İçin Serum ve Krem: Yüzün diğer bölgelerine göre daha ince bir yapıya sahip olan göz çevrenize özel olarak formüle edilen göz kremleri sayesinde göz çevresinde oluşan kırışıklıkları giderirken göz çevresinde oluşması muhtemel koyu renk halkaları da engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda gün boyu yorulan göz çevresini dinlendirirken cildinizi besleyebilirsiniz.

Göz Çevresi için Nemlendirici: Kendi cilt tipinize uygun olarak seçtiğiniz nemlendiriciler sayesinde hassas bir yapıya sahip göz çevrenizin bakım ve onarımını sağlayabilirsiniz.

Gece Bakımı: Uyku maskesi ya da gece kremleri kullanarak cildin yenilenmesini ve onarımını sağlayabilirsiniz. Gece boyunca cildinizi yumuşatması sayesinde sabah uyandığınızda nemli ve ışıl ışıl parlayan bir cilde sahip olabilirsiniz.

Etiketler: Kore’nin Işık Saçan Cilt Bakım Sırları!
Ekim 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR