Tek Renk Giyim Şıklığı: Monokrom Stili!

Tek Renk Giyim Şıklığı: Monokrom Stili!

Tek Renk Giyim Şıklığı: Monokrom Stili!

70’li yılların modası olan monokrom tarzı yeni sezonda da yükselişe geçmiş durumda. Özellikle kadın giyim modasında etkili olan bu tarz kendine özgü bir stile sahiptir. Bu akım kıyafette renk uyumu temelinde birçok detayı barındırır. Tek renk, iki zıt renk ya da belirgin desenler kullanılarak oluşturulan kombinler bu tarzı yansıtır.

“Mono” kelimesi tek ve yalnız anlamına gelirken, ”krom” kelimesi renk anlamına gelir. İsim anlamı olarak monokrom, bir kombin oluşturulurken sadece tek bir renk tonunun kullanılması için kullanılan bir terimdir. Monokrom aynı zamanda siyah-beyaz fotoğraflar ve siyah-beyaz sanat eserlerini ifade etmek için de kullanılabilir.

Monokrom kelimesi Yunanca kökenlidir. Sadece modada değil, tasarım ve görsel sanatlar gibi alanlarda da kullanılan bir tarzdır. Ayrıca mobilya dekorasyonunda, ayakkabılarda, takılarda da tasarım olarak karşımıza çıkabilir. Bu akımda en önemli nokta kullanılan renkler arasında bir uyum olması gerektiğidir.

Bu monokromik palet, seçilen temel bir rengin farklı tonlarını ve onların gölgelerini içerebilir.

Hem gece hem de gündüz kıyafet stiline uyabilen bu akım renklerle oynamayı seven kişilere hitap edebilir. Sonsuz şekilde seçebileceğiniz renklerin birbirleri ile uyumuna dikkat ederek yaratacağınız kombinler sayesinde monokrom stilini yansıtabilirsiniz.

Nasıl Monokrom Tarzda Giyinebiliriz?

Bu giyim tarzında siyah ve beyaz renkler başta olmak üzere sarı, yeşil, fuşya, mavi gibi canlı renkler dikkat çeker. Fakat pastel renkler kullanmayı tercih ederek de kendinize özgü kombinler oluşturabilirsiniz. Monokrom giyim tarzında bir kombin içerisinde sadece bir rengin tonları kullanılır. Baştan aşağıya aynı renkte parçalar tercih edilir.

Bu giyim tarzı bir renge odaklanarak sade, zarif ve minimalist bir görünümde olmanızı hedefler. Sadeliğin yanı sıra şıklığı vurgulamak amacıyla kombinlerinizde düz renkli ve basit kesimlere sahip parçalar kullanabilirsiniz. Monokrom giyim tarzında aynı renk tonlarında aksesuar kullanımı da tercih edilebilir. Ayakkabı ve çantaların da aynı şekilde kullandığınız renk tonlarına uyum sağlaması gerekmektedir.

Çoğu kişinin aslında gündelik yaşamda kullanmayı tercih ettiği siyah pantolon, siyah bir kazak, siyah ceket ve siyah çizme kombini aslında monokrom giyime başlangıç olarak görülebilir.

Monokrom tarzı giyinmenin daha az enerji sarf ettirdiği düşünülse de renkli kıyafetlerle kombin yapmak ve aynı renk tonlarını tutturabilmek aslında daha zor olabilir. Bu tarzın güzel bir yanı ise baştan aşağı seçtiğiniz renkte giyinmek zorunda olmamanız. Kullandığınız rengin açık ya da koyu tonlarını içeren parçaları da tercih ederek kombin oluşturabilirsiniz.

Örneğin gri bir pantolon üzerine daha koyu gri tonlarında kazak ve altına açık gri renkli bir spor ayakkabı giymeyi tercih edebilirsiniz. Gümüş renkte takılarla stilinizi tamamlayabilirsiniz. Bu giyim tarzını bütün renklerle kullanabilirsiniz. Mor, kırmızı, pembe, sarı, yeşil gibi canlı renkler kullanarak bu stile ait kombinler oluşturabilirsiniz. Cilt tonunuza ve saç renginize uygun renkler tercih etmek yüzünüzün solgun ya da cansız görünmesini engelleyebilir.

Monokrom tarzı giyime başlarken ilk adım olarak kendinize en çok yakıştırdığınız rengi seçerek başlayabilirsiniz. Seçtiğiniz renge uygun olarak dolabınızda bulunan parçaları yan yana koyarak renk uyumlarını kontrol ettikten sonra üzerinizde deneyebilirsiniz. Bu tonlar, seçilen renklerin farklı parlaklık ve yoğunluk seviyelerini ifade eder. Bu sayede kombininize hem derinlik hem de çeşitlilik katabilirsiniz.

Monokrom tarzında derinlik ve doku da sıkıcı kombinler yapmamak için önemli detaylar arasındadır. Örneğin deri ile pamuk, süet ve ipek, kot ürünlerle şifon parçalar arasında kombinasyonlar oluşturarak bir uyum yakalayabilirsiniz. Süet, rugan ya da deri ayakkabılar tercih ederek de kombinlerinize doku ekleyebilirsiniz. Monokrom tarzda kullandığınız parçaların renklerinin aynı tonlarda olduğu sürece dokularının birebir aynı olmasına gerek yoktur.

Monokrom kombinlerde kesim ve dokuların önemi büyüktür. Farklı kesimlere ve desenlere sahip parçaları bir araya getirerek görsel bir çeşitlilik yaratabilirsiniz. Örneğin farklı desenlere sahip bir gömleği düz renkte bir kumaş pantolon ile kombinleyebilirsiniz. Farklı kesimlere sahip parçaları kullanmak da dikkat çekici kombinler yaratmanıza yardımcı olur.

Şık görünen kombinler yaratmak istiyorsanız parçaların boyutları arasındaki dengeye de dikkat etmeniz gerekir. Örneğin bol bir kazağın altına daha dar pantolonlar tercih edebilir ya da balıkçı yaka kazaklar ile daha bol pantolonlar giyerek parçalar arasında dengeli bir uyum sağlayabilirsiniz.

Tek renk giyinmenin avantajlarından biri de vücudu daha uzun ve ince göstermesidir. Baştan aşağı düz bir çizgi halinde görünen kombinleriniz vücudunuzun daha güzel görünmesini sağlayabilir.

Monokrom giyim tarzı ev, yürüyüş, ofis, akşam yemekleri ve özel davetler gibi birçok alanda kullanılabilmesi ile de avantaj sağlar. Monokrom tarzda tercih edeceğiniz blazer ceket takımları ile ofiste veya toplantılarda fazla uğraşmadan şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Yürüyüşleriniz için de monokrom tarzı eşofman takımı ile rahat ederken aynı zamanda şık görünebilirsiniz.

Monokrom kombinler genellikle minimal bir görünüm yaratmayı hedefler. Fakat aksesuar kullanımı ile vücudunuzun belirli bölgelerine dikkat çekebilirsiniz. Örneğin kombinlerinizle aynı renklerde belinize bir kemer, ayakkabı ya da çanta kullanabilirsiniz. Bu sayede kombinlerinizi renklendirirken aynı zamanda bütünlük de sağlayabilirsiniz. Ayrıca aksesuarlar kombininizi kişiselleştirerek kendi tarzınızı yansıtmanıza da yardımcı olur.

Erkekler İçin Monokrom Kombin Önerileri

Erkek modasında monokrom giyim tarzı oldukça uzun zamandır tercih edilmekte. Monokrom uyumuna erkek kombinlerinde en çok takım elbise, ceket ve pantolon gibi parçalarla oluşturulan kombinlerde rastlayabiliriz.

Örneğin beyaz renkli gömlek, beyaz pantolon ve şık bir beyaz ceket ile monokrom stil görüntüsü yansıtabilirsiniz. Kullandığınız beyaz parçaların renk tonlarının uyumlu olmasına dikkat etmeniz daha güzel bir görüntü elde etmenize yardımcı olur.

Lacivert bir takım elbise içerisine yine aynı tonlarda lacivert bir gömlek ve lacivert klasik rugan bir ayakkabı giyerek monokrom şıklığını yakalayabilirsiniz. Ayrıca kombinlerinizde şal ve kravat gibi tamamlayıcı aksesuarlar da kullanabilirsiniz.

Günlük giyimde tercih ettiğiniz özellikle siyah ve beyaz renkli kombinlerde kullandığınız parçaların aralarında ton farkı olmamasına dikkat ederek kötü bir görüntü oluşmasını engelleyebilirsiniz.

Monokrom Tarzını Jean Kombinler ile Yansıtın!

Bu stil jean severlerin oldukça yoğun ilgisini çekmekte. Jeanlerinizle monokrom tarzını tam anlamıyla yansıtabilirsiniz. Bu tarz kombinler yaratırken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri tercih ettiğiniz kotların renk geçişlerinin olmaması ve düz bir renkten oluşması gerekmektedir. Her renk jean parçayı aynı tonlara sahip ürünler ile kombinleyebilirsiniz.

Monokrom Tarzında Desenli Parçalar

Monokrom kombinlerde, seçtiğiniz desenli bir parçayı ön plana çıkartmak isteyebilirsiniz. Bu aşamada dikkat edeceğiniz en önemli faktör seçtiğiniz desenin kullanacağınız parçalardan sadece bir tanesinde bulunması gerektiğidir. Bu sayede kombinin yıldızı olarak bu desen tek başına kombinde parlayabilir.

Örneğin leopar desenlerine sahip siyah bir eteğiniz varsa üzerine sarı bir kazak, sarı bir ayakkabı ve sarı bir çanta alabilirsiniz. Altın renklere sahip aksesuarlar ile de kombininizin görüntüsünü tamamlayabilirsiniz.

Monokrom kombinlerde tercih edilen desenler zıtlığı bütünleştirir. Bu stilde en çok kullanılan desenler çizgilerdir. Siyah üzerine beyaz çizgiler, kare desenleri ya da beyaz üzerine puantiyeli desenli parçaları sık sık görmeniz mümkün. Geometrik desenler monokrom stilin vazgeçilmez unsurları arasında. Siyah beyaz bir parça tercih ediyorsanız diğer parçaları da uyumlu renkler içeren ürünlerden seçmeniz gerekmektedir.

Etiketler: Tek Renk Giyim Şıklığı: Monokrom Stili!
Kasım 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR