Sosyal Medyanın Renkli Dünyası: İkonik Makyaj Trendleri!

Sosyal Medyanın Renkli Dünyası: İkonik Makyaj Trendleri!

Sosyal Medyanın Renkli Dünyası: İkonik Makyaj Trendleri!

Sosyal medya, günümüzde güzellik ve makyaj dünyasını büyük ölçüde etkileyen bir platformdur. Sosyal medyada hızla trend haline gelen makyaj stilleri genellikle kısa sürelerde popülerlik kazanarak dünya çapında geniş kitlelere yayılır.

Makyaj akımları kişisel tercihlere göre farklılık gösterebilir. Aynı zamanda kişisel zevkinizi yansıtmada sanatsal bir ifade aracı olarak da kullanılabilir. Sosyal medya sayesinde makyaj tutkunuzu yansıtacak yeni akımları keşfedebilir, yeni makyaj stilleri öğrenebilir, kendi makyaj tarzınızı başka insanlarla paylaşarak yeni bir akım bile yaratabilirsiniz.

Sosyal medyada ve özellikle Tiktok’ta viral olan birçok akım her gün defalarca kaydedilip izlenebiliyor. Son zamanlarda sosyal medyada bazen cildinize ışıltı katacak yeni cilt bakım yöntemleri verilerek bazen de farklı bakım ya da kozmetik ürünleri tanıtılarak yeni trendler oluşturuluyor. Oluşturulan bu akımları her gün onlarca Influencer ve birçok kullanıcı deneyerek yeni videolar üretiyor.

İşte sosyal medyada akım haline gelen bazı makyaj trendleri:

90’ların İkonik Grunge Makyajını Deneyin!

Sosyal medyada birçok akımın ortaya çıkmasında popüler bir mecra olan Tiktok’un büyük etkisi oluyor. Son zamanlarda Tiktok bünyesinde çekilip paylaşılan makyaj videoları tüm dünyada ön plana çıkmaya başlamıştır.

90’lı yıllarda popüler olmaya başlayan Grunge tarzı 2000’li yıllarda özellikle Avril Lavigne ile ikonikleşmişti. Tiktok sayesinde günümüzde yeniden ortaya çıkan Grunge makyajı buğulu gözler, kırmızı ya da bordo dudaklar ve porselen gibi bir ten makyajı ile ön plana çıkıyor.

Bu stil dağınık, umursamaz ve doğal bir görünümün yanı sıra asi ve bağımsız bir ruh halinin yansıtıcısı olarak ortaya çıkmıştı. Günümüzde asi ve özgür bir ruhu yansıtmak isteyen birçok kişi Grunge makyaj tarzını tercih etmektedir.

Bu makyajın asıl püf noktaları cilt hazırlığına özen göstermek ve özellikle göz makyajında koyu renk tonları kullanmaktır. Bu makyaj stilinde makyajı fazla düzeltmek yerine dağınık şekilde uygulama yapmalısınız. Saç stilinizde tercih ettiğiniz dalgalı, dağınık ve doğal haline bırakılmış saçlar ile Grunge tarzınızı tamamlayabilirsiniz.

1.Cilt Hazırlığı: Bu makyaj tarzının temelinde doğal bir cilt tonu tercih edilir ve matlaştırıcı bir fondöten kullanılabilir.

2.Göz Makyajı: Bu stilin ön plana çıkan en belirgin özelliği göz makyajında kullanılan koyu renk farlardır. Göz kapaklarına mat tonlarda gri, siyah, mor, kahverengi, yeşil, mavi vb. renklerde farlar uygulanır.

3.Eyeliner: Siyah bir eyeliner ile göz kapaklarının üzerine ya da altına uygulama yapılır. Bir eyeliner fırçası yardımıyla ürün dağıtılır. Kalın ve bütün halinde bir eyeliner çizgisi görünümü yerine dağınık bir görüntü oluşturmak hedeflenir.

4.Kaşlar: Doğal ve kalın, düzeltilmemiş kaşlar ön plana çıkar.

5.Maskara: Çok fazla hacim kazanmayan kirpikler tercih edilir. Siyah ya da kahverengi tonlarında bir maskara ile kirpikler hafif belirginleştirilir.

6.Dudaklar: Dudaklarda doğal ve mat ürünler kullanılır. Bordo, kırmızı, kahverengi hatta mor ya da siyah gibi koyu tonlarda renklerden oluşan rujlar tercih edilir. Ruju sürdükten sonra parmakla hafif dağıtılarak yıpranmış ve dağınık bir görüntü elde edilebilir.

7.Yüz Kontürü: Hafif bir kontür yapılır. Doğal şekilde elmacık kemikleri gölgelendirilerek belirginleştirilebilir. Yanaklara hafif bir bronzluk eklenebilir.

Cold Girl Makyajı ile Makyajınıza Soğuğun Gücünü Yansıtın!

Bu trend soğuk havalarda cildinizin doğal olarak aldığı pembe tonunu makyaj yardımı ile ön plana çıkartmayı ve doğal bir görünüm elde etmenizi sağlamayı hedefliyor.

Bu trendin ön plana çıkan detaylarından biri uzun süre soğukta kalmış ve kızarmış bir cilt görünümü elde etmektir. Bu kızarıklığın içerisine biraz da ışıltı katmak hedeflenir. Gerçekten soğuğa maruz kalmadan makyaj yardımıyla cildinizi bu tarz bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Cold Girl makyaj akımı güzellik ve özgüvenin bir ifadesi olarak görülür. Bu makyaj tarzını uygulayarak sakinlik ve soğukluğu bir araya getirerek estetik bir görüntü elde edebilirsiniz.

1.Cilt Hazırlığı: Matlaştırıcı bir baz ve pudra yardımı ile pürüzsüz bir cilt elde edilir. Doğallık ön planda olduğu için ağır fondötenler kullanılmaz.

2.Göz Makyajı: Bu tarzda da odak nokta gözlerdir. Genellikle gri, kahve, turuncu, pembe tonlarda farlar kullanılır. Kuyruklu bir eyeliner ve belirgin kirpikler ön plana çıkar.

3.Kaşlar: Kalın ve koyu belirgin görünümde kaşlar tercih edilir. Kaşları şekillendirmek ve doldurmak Cold Girl makyajının vazgeçilmez detaylarından biridir.

4.Dudaklar: Genellikle doğal tonlu rujlar tercih edilir. Nadiren de olsa koyu renkli rujlar tercih edilebilir. Bir dudak kalemini dudaklarınızın ortasına uygulayarak ısırılmış gibi görünen dudak görünüme sahip olabilirsiniz. Rujunuzu dudakların ortasına uygulayarak kenarlarını parmağınız yardımıyla dağıtın. Dudaklara ışıltılı lipglosslar kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

5.Kontür ve Gölgelendirme: Hafif bir yüz kontürü yapılır. Fakat yanak kemikleri ve çene hatlarına vurgu yapılabilir. Göz çukurları ve çene çizgisini gölgelendirmek soğuk ve gizemli bir görünüm elde etmenize yardımcı olabilir.

6.Yanaklar: Bu makyajın olmazsa olmazı soğuk tonlu pembe allıklardır. Elmacık kemiklerinin yüksek noktalarına uygulanan bol miktarda allık ile Cold Girl tarzını yansıtabilirsiniz. Allığı burnunuzun ucuna da vurgu yaparak uygulamalısınız. Bu sayede yüzünüzün soğuktan üşüyerek kızardığı izlenimi sağlanabilir. Yüzünüze gümüş tonlarında ışıltılar tercih ederek parlayan bir cilt elde edebilirsiniz.

Tiktok’un Güzellik Trendleri: Douyin Makyaj Stili!

Çin’de ortaya çıkan bu moda akımı dünya çapında geniş kitlelere ulaşmıştır. Yüze bebeksi görünüm ve ışıltılı ve yumuşak bir his kazandırmayı amaçlayan yeni ortaya çıkmış makyaj stilidir.

Douyin makyajında pürüzsüz bir ten, ışıltılı göz kapakları ve güneşten yanmış efekti verilen pembe yanaklar ön plana çıkmaktadır. Yeni bir akım olan Douyin stili sevimli ve genç görünümü kadınsı bir tarzla birleştiriyor.

Asya’nın makyaj stillerinin esintilerinin hissedildiği Douyin makyaj trendi tüm cilt tiplerine ve ten renklerine uygulanabilir.

1.Cilt hazırlığı: Bu makyaj trendi için pürüzsüz bir cilt zemini hazırlamak önemlidir. Mat bitişli bir fondöten ve sabitleyici pudralar yardımıyla ipeksi görünüm sağlanır.

2.Gözler: Douyin makyaj stilinde göz altları hafif koyu bir renk barındırır.  Amaç gözlerin hafif koyu halkalı ve kızarık olarak görünmesidir. Göz kapaklarına ise ışıltılı far kullanımı tercih edilir. Pembe, lila, turuncu gibi renklerde farlar kullanabilirsiniz. Göz pınarlarına kadar çekilen bir eyeliner ile gözlerinizi belirginleştirebilirsiniz. Douyin makyajında kedi gözü görünümü yerine gözleri daha yuvarlak gösterecek bir eyeliner kullanımı tercih edilir.

3.Yanaklar: Douyin allık trendinde çene, burun ve şakaklara doğru yüzün yüksek noktalarına V şeklinde allık uygulanır. Islak ve canlı bir görünüm amaçlandığı için likit pembe allıklar kullanılır. Douyin makyaj trendi sanki ağlamış gibi bir görüntü yaratmak ister. Bu sebeple gözlerin hemen altından başlayarak uygulayacağınız allıklar sayesinde bu görünümü elde edebilirsiniz. Elmacık kemiklerinizin üzerine uygulayacağınız gümüş tonlarında bir aydınlatıcı ile parıltılı bir cilt görüntüsü elde edebilirsiniz.

4.Kaşlar: Bu makyaj trendinde doğal kaş görünümü ön plandadır. Sadece taranmış ve sabitlenmiş kaşlar bu makyaj için idealdir.

5.Kirpikler: Anime karakterlerinden ilham alarak oluşturulan tek tek ayrılmış ve dolgun kirpikler bu makyajın tamamlayıcı unsurlarındandır.

6.Dudaklar: Dudakları renklendirmede pembe renk ön plana çıkmaktadır. Ruj dudakların orta noktasına uygulanır ve bir fırça yardımı ile dudağın kenarlarına doğru dağıtılarak doğal bir görünüm elde etmek hedeflenir. Daha dolgun bir dudak görünümü istiyorsanız rujunuzun üzerine bir parlatıcı uygulayabilirsiniz.

Etiketler: Sosyal Medyanın Renkli Dünyası: İkonik Makyaj Trendleri!
Kasım 08, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR