Sonbaharın Büyüsü: En Yeni Makyaj Trendleri!

Sonbaharın Büyüsü: En Yeni Makyaj Trendleri!

Sonbaharın Büyüsü: En Yeni Makyaj Trendleri!

Sonbahar, doğanın altın sarısı, bakır tonları, yeşilin uyumu ve renk paletinde yumuşak geçişlere sahip bir mevsimdir. Sonbaharın gelişiyle birlikte doğada bulunan renk paletindeki en sıcak tonlarla uyumlu makyajlar ortaya çıkıyor. Yaprakların renk değiştirdiği bu mevsim sizlerin de makyaj rutinlerinizi güncellemek ve sonbahar renklerinin büyüsünü yüzünüze taşıma fırsatı yakalamanız için en ideal zaman. Yazın ortadan kaldırdığımız koyu makyaj malzemelerini sonbaharın gelişi ile birlikte tekrar gün yüzüne çıkartabiliriz.

Sonbahar makyajlarında ön plana çıkan en önemli detaylar doğallık ve sıcak tonlardır. Doğanın renklerinden ilham alan, doğal ve doğa ile uyumlu sonbahar makyajlarında kullanacağınız sıcak renk tonları ile bu mevsimin etkisini makyajlarınıza taşıyabilirsiniz.

Doğal ve ışıltılı bir cilt sonbahar makyajlarının öne çıkan detayları arasındadır. Hafif kullanılan fondöten ya da BB kremler cildinizin pürüzsüz görünmesini sağlarken aynı zamanda aydınlık ve canlı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur. Sonbahar renkleri ile uyumlu tonlarda kullanacağınız rujlar ile canlı dudaklara sahip olabilirsiniz. Kırmızı, kahverengi, turuncu, bordo ve toprak tonları sonbahar makyajlarınıza uyum gösterebilecek renkler arasında. Göz makyajınızda ise bakır, kahve ve bronz tonlu farlar tercih edebilirsiniz.

Bu yıl makyaj trendlerinde doğal güzellik ve sıcak renk tonları ön plana çıkıyor. 2023 yılının sonbahar aylarında kullanabileceğiniz popüler makyaj trendlerini inceleyelim:

Cinnamon Girl Makyajı

Son dönemlerde doğal ve sıcak tonların makyajda ağırlık kazanmaya başlaması ile birlikte Cinnamon girl makyajı da trendler arasında yerini aldı. Cinnamon girl, krem bronzer ve allıkların yoğun olarak kullanıldığı bir trend olarak karşımıza çıkıyor. Kahvenin tüm tonlarını merkezine alan bir makyaj trendi olan Cinnamon girl makyajı 2024 yılında da popülerliğini koruyacak gibi görünüyor.

Bu akım ismini sıcak tonlara sahip bronz, tarçın, kahverengi ve toprak tanlarından alıyor. Cinnamon Girl makyajında cilt pürüzsüzlüğü ile birlikte doğal güzelliğinize vurgu yapmak ön plana çıkıyor. Gözlerde yine sıcak tonlara sahip renkli farlar, dudaklarda doğal tonlarda rujlar ve özellikle elmacık kemiklerinde bronzlaştırıcı kullanımı Cinnamon girl makyajının dikkat çeken detayları arasında. Doğal ve sıcak bir görünüm yaratmak isterseniz bu makyaj tekniklerini kullanabilirsiniz.

Ten makyajı: Cinnamon girl makyaj trendinde canlı ve aydınlık görünen bir cilt bitişi ön planda. Makyaja başlamadan önce cildinizi mutlaka temizleyip nemlendirmeniz gerekmekte. Daha sonra yüzünüze uygun renk tonlarında bir fondöten uygulayın. Doğal bir görünüm için hafif ya da orta kapatıcılıkta bir ürün kullanabilirsiniz. Göz altınızda morluklar ya da cildinizde kusurlar varsa bir concealer ile cildinizi kapatabilirsiniz.

Sıcak tonlarda tercih edeceğiniz bir allık ve bronzer ile yüz hatlarınızı belirginleştirin. Özellikle elmacık kemiklerinize ve alnınıza uygulama yapabilirsiniz. Allık seçiminde toprak tonları ve kızıllık içeren ürünler tercih edin. Parlak bir cilt görünümü istiyorsanız altın veya bronz tonlarında bir ışıltıyı elmacık kemikleri, göz pınarları ve burun kemiğinizin üzerine uygulayabilirsiniz.

Göz makyajı: Bu makyajda özellikle gözlere odaklanabilirsiniz. Sıcak kahverengi, bronz, tarçın, toprak tonları ve turuncu gibi renkler kullanarak makyajınızı renklendirin. Kirpik diplerinize ve göz kapağınızın ortasına daha koyu renkler uygulayarak derinlik kazandırabilirsiniz. Kirpiklerinizi kıvırarak bir maskara uygulayın. Siyah ya da kahverengi bir maskara kullanabilirsiniz.

Dudak makyajı: Dudağınıza doğal renklerde seçeceğiniz bir ruj ya da dudak parlatıcısı uygulayabilirsiniz. Tarçın ya da kahve tonlarında bir ruj kullanmayı tercih edebilirsiniz. Mat bir ruj Cinnamon girl makyajı için idealdir. Dudak şeklinizi ön plana çıkartmak ve daha düzgün bir görüntü elde etmek istiyorsanız kullanacağınız ruju dudak fırçası yardımıyla uygulamayı tercih edebilirsiniz.

Cinnamon girl makyajı doğal ve sıcak tonlarda yapıldığı için günlük makyajlarınızda kullanmak için ideal bir seçenektir.

Latte Makyajı

Hailey Bieber’in etkisiyle hayatımıza girmiş olan bu makyaj stili özellikle Tiktok gibi sosyal medya platformlarında kadınlar arasında popüler hale geldi. Adını süt köpüğü ve kahvenin birleşerek oluşturduğu yumuşak ve sıcak renk tonlarından alıyor. Bu trend cilt tonunu dengelemek ve cildinizi canlandırmak amacıyla doğal renkler kullanılarak uygulanıyor.

Bronz makyaj malzemeleri kullanılarak yapılan kahve tonlu bu makyaj doğal güzelliğini ön plana çıkartmak isteyen kişiler tarafından oldukça sık olarak tercih ediliyor. Bu makyaj trendi hem kolay uygulanabilmesi hem de nude tonlarını içermesi sebebiyle kısa sürede sadelikten yana olan kadınların favorisi haline geldi.

Monokrom bir makyaj tarzı olan Latte makyajı tarçından karamele kahverenginin birçok tonunu kullanmanıza fırsat sunar.

Sıcak ve doğal tonlarda yapılan bu makyaj stili kahverenginin her tonundan ilham alır. Yumuşak renkler kullanıldığı için günlük makyaj rutinleri için uygundur. Bu stil doğal güzelliğinizi vurgulamayı hedefler. Soft ve sıcak tonların tercih edilmesi makyajınızın daha az belirgin olmasını sağlar.

Latte makyajında kullanılan renkler kahverengi, bej, bronz ve benzeyen tonlarıdır. Bu renkler özellikle göz makyajında farlar aracılığı ile yansıtılır. Ten makyajında da allık ve bronzer kullanımı ön plana çıkar. Dudaklarda ise genellikle nude tonlarında, bej ya da hafif kahve tonları tercih edilir.

Ten makyajı: Cildinizi temizleyip nemlendirerek makyaja hazırladıktan sonra krem yapıda hafif bir fondöten uygulayabilirsiniz. Bu sayede daha doğal bir cilt görüntüsü elde edersiniz. Bronzer uygulamak Latte makyajı için vazgeçilmez unsurlar arasında. Elmacık kemiklerinize, şakaklara, çene bölgesine bir çizgi boyunca ürünü uygulayıp güzelce dağıtarak keskin ve bronz bir cilt görünümü elde edebilirsiniz. Sıcak tonlarda bir allık seçerek yanaklarınızı renklendirin. Allığı yumuşak hareketlerle elmacık kemiklerinize ve alnınıza uygulayabilirsiniz. Yanaklarınıza, burun köprüsü üzerine ve kaşınızın altına hafif bir aydınlatıcı uygulayarak yüzünüze ışıltı katabilirsiniz.

Göz makyajı: Göz makyajında da yine doğal tonlar içeren bir far paletinden kahverengi ve karamel tonlarında farlar tercih ederek göz kapaklarınızı renklendirin. Nude tonlarında kullandığınız farlar gözlerinizi ortaya çıkartırken doğal bir görünüm kazanmanıza da yardımcı olur. Göz farını alt kirpiklerinizin altına uygulayarak smokey makyaj tekniğini de uygulayabilirsiniz. Kahverengi bir maskara kullanarak kirpiklerinize hacim kazandırabilirsiniz. İnce bir eyeliner ile gözünüze doğal bir çerçeve çizebilirsiniz. Düzgünce taranan ve doğal bir şekilde doldurulan kaşlar bu makyajın belirleyici unsurlarındandır. Bir kaş jeli veya kalem yardımı ile kaşlarınızda varsa boşlukları doldurun.

Dudak makyajı: Bu makyaj trendinde doğal dudak renkleri tercih edilir. Cilt tonunuza uyan renklerde seçeceğiniz mat bitişli rujlar bu stil makyajlarda öne çıkan detaylardandır. Dilerseniz mat rujlar yerine doğal bitişli rujlar tercih ederek kendi dudaklarınızın rengini de ön plana çıkartabilirsiniz. Dudağınıza ışıltılar eklemek için lip gloss da kullanabilirsiniz. Bej, şeftali, kahve ve hafif kızıl tonlu rujlar tercih edebilirsiniz. Dudak şeklinizin daha belirgin ve düzgün görünmesini istiyorsanız rujunuzu bir dudak fırçası yardımıyla uygulamalısınız.

Latte makyajı her yüz tipi için uygundur. İster oval, ister yuvarlak yüz hatlarına sahip olun latte makyajını uygulayarak güzelliğinizi ön plana çıkartabilirsiniz. Makyajınıza hafif bir kontür uygulaması yaparak bronzluk etkisi yansıtırken aynı zamanda doğal görüntünüzü koruyabilirsiniz. Makyajınızın daha uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız uygulamanız bittikten sonra bir makyaj sabitleyici sprey kullanabilirsiniz.

Etiketler: Sonbaharın Büyüsü: En Yeni Makyaj Trendleri!
Kasım 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR