Slugging ile Cildinizi Besleyin!

Slugging ile Cildinizi Besleyin!

Slugging ile Cildinizi Besleyin!

Slugging, Kore’de başlayarak Tiktok aracılığıyla tüm dünyaya yayılan bir cilt bakım trendidir. Son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren ve hakkında yorumlar yapılan Slugging birçok kişinin cilt bakım rutinleri arasına girerek yerini almıştır. İnternet ortamında birçok kişinin videolar çekerek destek olduğu ve kendi ciltlerinde denediği bu akım Koreli kadınların sahip olduğu pürüzsüz cilt görünümünü elde etmenize yardımcı olmayı vaat ediyor.

Slugging kelimesi İngilizce kökenli bir kelime olarak “slug” kökünden türemiştir ve sümüklü böcek anlamına gelir. Slugging ise cildin sümüklü böcek gibi ıslak, nemli ve parlak görünmesini sağlayan cilt bakım ürünleri kullanılarak yapılan cilt bakımına verilen isimdir. Cilt tipine uygun olarak gerçekleştirilir.

Her cildin ihtiyaç duyduğu bakım teknikleri farklılık gösterir. Kendi cilt tipinizi belirleyerek ihtiyacı olan ürünleri tespit etmeli ve ona göre bir cilt bakım rutini izlemelisiniz. Slugging, özellikle kuru ve hassas ciltler için uygulanması tercih edilen bir bakım türü. Kuru cilt birçok kişinin rahatsızlık duyduğu ve çözümler aradığı bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bu tarz bir şikayetiniz varsa Slugging cilt bakım rutinini deneyerek cildinizdeki kuruluğa çare bulabilir, daha nemli, parlak görünen ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Bu bakım rutininde cildi nemlendirmeye yönelik ürünler kullanılır. Asıl amaç cilde yoğun bir nem vererek cildin bu nemi hapsetmesini sağlamaktır. Bu cilt bakım rutinini gerçekleştirmek istiyorsanız kullanacağınız ürünleri belirli bir sıralama kuralına uyarak cildinize uygulamanız gerekiyor. Özellikle kış aylarında kuruyarak hassaslaşan ve çatlayan cildinize yüksek nem sağlamak için Slugging tekniğini uygulayabilirsiniz. Bu sayede cildinizin yaşlanmasını önleyebilir, cildinizde oluşabilecek leke, tahriş, kızarıklık gibi sorunları engelleyebilirsiniz.

Slugging cilt bakımında özellikle cilde nem sağlayacak olan vazelin tarzı ürünlerin kullanımı tercih edilerek nemin cilde hapsedilmesi sağlanır. Kullanılan ürünler ciltte yoğun bir ıslaklık bıraktığı ve bu görüntü salyangozların hareket ederken arkalarında bıraktıkları sıvıya benzetildiği için bu yönteme Slugging adı verilmiştir. Dermatologlar tarafından onaylanan bu yönteme aynı zamanda “salyangozlama” ismi de verilir.

Slugging uygulaması sadece yüz için değil tüm vücudu nemlendirmek için kullanılabilir. Yoğun nemlendirme sağlamak için hyalüronik asit içeren ürünlerden faydalanılır. Çünkü hyalüronik asit cildin nemi tutmasına yardımcı olacak maddeler barındıran bir asittir. Slugging cilt bakım trendinde kullanılan hyalüronik asit serumları bu rutinin vazgeçilmez parçaları arasındadır. Dilerseniz serum yerine hyalüronik asit içeren krem ve merhem şeklindeki ürünleri de cildinize uygulayabilirsiniz.

Kullandığınız nemlendiricilerin verimliliğini arttırmak istiyorsanız bu ürünleri cildinize gece vaktinde uygulamanız gerekmektedir. Gece cildinizin en susuz kaldığı ve kuruduğu vakittir. Bu saatlerde uygulama yaparak cildinizin diğer başka tüm etkilerden uzak kalmasına ve kendini yenilemesine yardımcı olursunuz. Özellikle cildinize ince bir tabaka halinde sürdüğünüz vazelin sayesinde gece boyunca cildinizi nemlendirebilirsiniz. Bu adımı uygulayan birçok kullanıcı cildinin daha nemli, parlak ve dolgun bir hale kavuştuğunu belirtiyor. Bu uygulama özellikle varsa ciltte pul pul dökülme, soyulma ve gergin görüntüyü ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Yağlı ve akneye eğilimli bir cilt tipine sahipseniz ya da cildinizde açık yara, enfeksiyon gibi problemler varsa Slugging uygulaması yapmanız tavsiye edilmez.  Akneyi şiddetlendirip yayabilir, enfeksiyon kapmasını sağlayabilir ya da yaraların iyileşmesine engel olabilirsiniz.

Kuru ciltli kişilerde de akne problemi yaşanmaması için vazelin ya da merhem kullanıyorsanız altına yağ bazlı bir ürün uygulamamanız önerilir.

Slugging Cilt Bakımının Faydaları Nedir?

Sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanın sırrı cildi yeterince nemlendirmekten geçer. Kuru cilt görüntüsü birçok kişiyi rahatsız eder. Kuru cildi normal nemlendiriciler kullanarak kalıcı bir nemliliğe kavuşturmak çoğu zaman kolay bir şekilde mümkün olmuyor. Fakat ciltte nemi hapsetmek için cildi koruyan ve bir kalkan görevi gören cilt üst bariyerini hedef alan Slugging uygulamasını deneyerek kuru ciltlerinizi nemlendirmeyi başarabilirsiniz.

Cildinizde kuruluk ve tahriş, kızarıklık gibi sorunların oluşmasının sebebi nem ve sebumdan oluşan cilt bariyerinizin zarar görmesidir. Kuru bir cilde makyaj yapmak da oldukça zordur. Slugging yöntemiyle tüm bu problemlerin yanı sıra akne, kırışıklık, koyu halkalar, renk eşitsizlikleri gibi şikayetlerinizi de ortadan kaldırarak çözüme kavuşabilirsiniz.

Slugging cilt bakım rutinini uygulamak cilt bariyerinizi güçlendirir. Cildinizde oluşan kuruluğu önleyerek ideal nem dengesine kavuşmanıza yardımcı olur. Sağladığı nem sayesinde erken yaşlanmayı önleyerek cildinize genç ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Ciltte oluşan kararma ve renk tonu eşitsizliklerini maksimum seviyede ortadan kaldırmayı amaçlar. Parlak ve canlı bir cilt görünümüne kavuşmanıza destek olur. Düzenli uyguladığınızda nem kaybını önlemeye yardımcı olur. Hyalüronik asitli merhemler sayesinde cilt yüzeyinin su kaybını önler.

Slugging yöntemi aynı zamanda cildi zararlı etkilere karşı korur. Cilt bakım rutininize eklediğiniz yoğun yapılı nemlendiriciler ile cilt yüzeyinizde koruyucu bir tabaka yaratarak zararlı tüm dış etkenlerden korunabilirsiniz. Slugging uygulaması sayesinde cildin yapısını ve işlevini koruyan temel bileşenleri olan yağları yani cilt lipitlerini de koruyabilirsiniz. Bu lipitlerin ciltte korunması sayesinde cildin nem oranı yükselir ve bakteri oluşumu engellenir. Aynı zamanda Slugging uygulaması sayesinde cildin elastikiyetini de koruyabilirsiniz.

Slugging Nasıl Yapılır?

Slugging cilt bakımında ilk adım cildi temizlemektir. Cilt temizlenerek sebum ve kirlerinden arındırılır. Cilt tipinize uygun olarak seçtiğiniz bir temizleme jeli ile ciltten makyaj kalıntıları, ölü deri ve artıklarını atmanız gerekir. Cildi kurutmayan bir temizleme jeli kullanarak cildin nemli kalmasına da yardımcı olabilirsiniz. Bu sayede akne oluşumunu engeller ve siyah noktaların yerleşmesini önleyebilirsiniz. Yıkama uygulamasından sonra cildinizi kurulamadan ıslak bırakarak hyalüronik asit içeren bir serum uygulamalısınız. Nem dengesini koruyacak, kırışıklıkları azaltan ya da cildinize canlılık katacak serumlar tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem cildinizi onarır hem de yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Besleyici ürünler kullanarak hem sağlıklı bir cilt görüntüsüne hem de aydınlık ve ışıltılı bir cilt tipine sahip olabilirsiniz.

Cildinize uygulayacağınız bir maske ile derinlemesine temizlik sağlarken aynı zamanda ciltte bulunan problemlerinizi de önleyebilirsiniz. Cilde uygulanan temizleme ürünleriyle kir ve yağlardan arındırma işlemi sırasında gözenekleriniz açılmış olur. Bu aşamada cildinize bir tonik uygulayarak hem nemin gözeneklere daha iyi işleyerek temizlik sağlamasına yardımcı olur hem de cilt bariyerinizin ihtiyacı olan nemin cildinize daha iyi nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Salisilik asit ya da alkol içeren tonikler ciltte kuruluğa sebebiyet vereceği için bu bileşenleri içermeyen cilt tonikleri kullanabilirsiniz.

Cilde bir nemlendirici uygulamak Slugging yönteminin son adımıdır. Bu aşama kuru ciltlerin yoğun bir nemlendirme elde edebilmesi açısından oldukça etkilidir. Bu aşamada cilt tipinize uygun nemlendiriciler seçmeniz daha etkili sonuçlar almanıza katkı sağlar. Kuru ve hassas bir cilt tipine sahipseniz yoğun nemlendirme ve yumuşaklık kazandıracak nemlendirici ürünler tercih etmelisiniz. Su tutma kapasitesi yüksek olan nemlendiriciler tercih ederek cildinize doygunluk efekti de verebilirsiniz. Bunu sağlamak için içerisinde lipid, seramid ve peptit açısından zengin içerikli ürünler tercih etmelisiniz. Tüm bu bahsedilen ürünleri cildinize gece yatmadan önce uygulayarak ürünlerden alacağınız verimi maksimum seviyeye çıkartabilirsiniz.

Etiketler: Slugging ile Cildinizi Besleyin!
Kasım 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR