Makyaj Sanatında Tiktok Trendleri!

Makyaj Sanatında Tiktok Trendleri!

Makyaj Sanatında Tiktok Trendleri!

Son yıllarda sürekli gelişen makyaj dünyasındaki trendler sosyal medyada paylaşılan videolar ile beraber hızla büyüyor. Özellikle moda ve kozmetik sektörü söz konusu olduğunda Tiktok’un bu trendlere yön verdiğini belirtebiliriz.

Son olarak gündeme gelen en popüler makyaj trendlerinden bazıları:

Tomato Girl Makyajı

#TomatoGirlSummer hashtagi ile trendler arasında giren bu akım sadece bir makyaj trendi olarak değil aynı zamanda modayı da kapsayan, minimal ve doğal bir görüntüyü hedefleyerek hayatımıza girmiştir.

Akdeniz sahillerinden ilham alan bu moda akımında ince kumaştan yaz elbiseleri, saç bantları, hafif ve doğal tonlarda bir makyaj, topuz yapılmış ya da örgü saçlar hakimdir. Ayrıca saçlarınızı deniz ve tuzla ıslanmış ve dalgalı bir hal almış şekilde bırakabilirsiniz.

Sosyal medyada ortaya çıkan bu moda akımı Megan Thee Stallion’ın Hot Girl Summer şarkısından esinlenmiştir.

Minimal ve doğal görünümleri hedefleyen bu moda akımı sakin, huzurlu bir ruh halinde görünmenizi sağlıyor.

Bu trend sanki bir Akdeniz kasabasında yaşıyormuşsunuz hissi veren, sahil kıyısında geçirilen yaz tatillerinden ilham alan ve fırfırlı etekler, keten pantolonlar, ipek elbiseler gibi birçok parçanın yer aldığı, kırmızı ile beyaz renklerinin hakim olduğu bir moda akımı halini aldı.

Bu makyaj trendinde öne çıkan ürünlerin tümünün kremsi yapıda ve parmakla uygulanabilecek kolaylıkta olmasına dikkat ediliyor. Çünkü Tomato girl makyaj trendi zahmetsin bir şekilde yapılmış doğal bir görünüm elde etmeyi amaçlıyor.

Bu trendin ilham aldığı renkler başta domates kırmızı olmak üzere, sarı, beyaz, yeşil ve toprak tonlarıdır. Koyu tonlar yerine açık tonlar tercih edilir. Desen olarak da etnik desenli, pötikare detaylı parçaları kıyafet, aksesuar ve çantalarınızda kullanabilirsiniz.

Fondöten yerine hafif yapılı BB kremler, çeşitli nemlendiriciler, kırmızı tonlu far, allık ve rujlar tercih etmeniz gerekiyor. Kaş ve kirpikler genellikle doğal halinde bırakılarak, dudak ve ten makyajı ön plana çıkartılıyor. Parlak ten görünümü, bronz ten ve kırmızı rengin hakim olduğu bir makyaj Tomato Girl trendini yansıtır. Özellikle yanaklara güneşten yanmış efekti vermek bu akımın olmazsa olmazları arasındadır. Güneşte kalmış bir görüntü yakalamak için cildinize yoğun ışıltı, burun ve elmacık kemiklerine ise kontür uygulaması yapabilirsiniz. Kırmızı bir ruju dudaklarınıza parmağınızla dağıtarak hem özensiz hem de doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Çilek Kız Makyajı

Tiktok’ta Strawberry Girl makyajı olarak bilinen bu trend sosyal medya platformlarında kısa sürede popüler hale geldi. İsmini meyve- sebzelerden alan bir diğer akım olan çilek kız makyajı sevimli ve doğal bir görüntüye sahip olmayı hedefliyor. Her yaştan kullanıcının tercih edebileceği bir akım olan çilek kız, pembe yanak, kırmızı dudak görüntüsünün yanı sıra renkli ve temiz bir cilt isteyenlerin de favorisi haline gelmiş durumda. Özellikle bahar ve yaz aylarında kullanılan bu makyaj tarzı evde bulunan malzemelerle herkesin yapabileceği türde bir kolaylık sağlıyor.

Bu makyaj trendini ilk olarak Hailey Bieber Tiktok üzerinden “Strawberry Girl Make-up” olarak adlandırarak çektiği bir video ile başlatmıştır. Bu akımın püf noktası olarak doğal pembe ya da kırmızı tonlarında kullanacağınız allık ve rujların yanı sıra yüzünüze yapacağınız yapay çillerdir.

Bu akım da kızarmış bir görünüm elde etmeyi amaçladığı için Tomato Girl makyajı ile benzerlikler göstermektedir. Bu makyajda ek olarak burun çevresine serpiştirilen çiller ön plana çıkmaktadır. Çiller çileğin üzerindeki tohumlardan ilham alınarak oluşturulmuştur.

Doğal şekilde taradığınız kaşlar, krem kapatıcı, bronzer, şeftali tonlarında aydınlatıcılar çilek kız makyajını yansıtmanıza yardımcı olur. Dudaklarınızı ise doğal kırmızı, pembe ya da şeftali tonlarında bir ruj ile renklendirebilirsiniz.

Göz kapaklarınızı ise açık pembe ya da kırmızı tonlu farlarla renklendirip koyu pembe tonlu farlar ile renklendirebilirsiniz. Uzun ve hacimli kirpikler elde etmek için bir maskaradan yardım alabilirsiniz.

Clean Girl Makyajı

Son dönemde güzellik dünyasına yön veren Tiktok makyaj trendleri arasında en popülerlerden biri haline gelen Clean girl makyajı temiz makyaj olarak da bilinir. Doğal bitişli, krem ya da likit formlarda ürünler kullanılarak oluşturulan bu makyaj tarzı doğal ve temiz bir görünüm elde etmeyi amaçlıyor.

Clean girl sadece bir makyaj stili olmasının ötesinde saç ve moda sektörünü de kapsar. Bu trende yapışık topuzlar, gold renkli takılar ve toprak tonlarına sahip kıyafetler ön plana çıkıyor.

Clean makyaj “no makeup-makeup” tarzına benzer şekilde, yüzde yokmuş gibi duran ışıltılı ve canlı bir makyaj türüdür. Yanaklarda pembe allıklar, dudaklarda doğal renkli bir ruj ya da lipgloss ve iyi nemlendirilmiş pürüzsüz bir cilt görünümü ön plana çıkar.

Clean girl makyajında önemli olan ilk detay ten makyajınızın doğal ve sanki yokmuş gibi görünmesidir. Bu sebeple cildinizdeki kusurları kapatmak için doğal ve nemli bir bitişe sahip hafif yapılı bir fondöten tercih edebilirsiniz. Göz çevresinde oluşan halkalarınız varsa bir kapatıcı kullanabilirsiniz.

Clean girl makyajının diğer bir önemli adımı ise bronzer, aydınlatıcı ve allık kullanımı. Bu aşamada güneşte bronzlaşmış efekti vererek doğal bir görünüm elde etmenize yardımcı olacak ürünler tercih etmeniz gerekiyor. Hafif ışıltılı ve doğal tonlarda bir bronzer ile elmacık kemiklerinize ve burnunuza kontür uygulaması yapabilirsiniz. Clean girl makyajında özellikle elmacık kemiklerinden yukarı doğru bronzer uygulayarak yüzü daha kalkık göstermek sıkça başvurulan bir makyaj tekniği. Daha sonra pembe tonlu bir allık yardımıyla yanaklarınıza güneşten kızarmış etkisi verebilirsiniz. Son aşama olarak ışıltılı bir aydınlatıcı ile elmacık kemiklerinizi, kaş altlarınızı, burun üzerinizi ve dudak üstünüzü hafifçe parlatabilirsiniz.

Clean girl makyajını uygulayan kişilerde dikkat çeken detaylardan biride yukarı doğru taranmış kaş görüntüsüdür. Kalkın ve daha dolgun kaşlar elde ederek kaşlarınızı sabitlemeniz sayesinde daha güzel bir kaş görüntüsü elde edebilirsiniz.

Clean girl makyajında gözler için öne çıkan en önemli teknik dumanlı eyeliner uygulaması. Kahverengi bir göz kalemi ya da far kullanarak küçük bir eyeliner çekerek bir fırça yardımıyla bu eyelinerı dağıtabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde gözlerinizde dumanlı bir etki yaratmış olursunuz.

Clean girl makyajında parlak ve dolgun dudaklar ön plana çıkar. Bunu sağlamak için nude tonlarda, kendi dudak renginize yakın bir dudak kalemi ile dudaklarınızı çerçevelemeniz gerekir. Bu uygulama sayesinde dudaklarınızı olduğundan daha dolgun göstermeniz mümkün. Daha sonrasında dudaklarınıza hafifçe renklendirecek, mat olmayan, parlak bitişli bir ruj uygulamayı tercih edebilirsiniz.

Son aşama olarak yüzünüze bir makyaj sabitleme spreyi sıkabilirsiniz. Clean girl makyajını uygulamadan önce bir güneş kremi kullanarak cildinizdeki yıpranmaları önleyebilirsiniz. Güneş kremini sadece yaz aylarında değil kışında kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca nemlendirici uygulayarak makyaj öncesi cildinizin ışıltılı görünmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle kışın soğuk havalarda kuruyan ve dökülen bir cilt tipiniz varsa clean girl makyajı uygulamadan önce mutlaka cildinizi bir nemlendirici ile nemlendirmeniz gerekmektedir.

Clean girl makyajı hayatın her anında ve her türlü ortama uygun olabileceği için kullanım avantajı sağlar. Okulda, işte, kafede oturmaya giderken ve arkadaşlarınızla buluştuğunuzda tereddüt etmeden Clean girl makyajı yapmayı tercih edebilirsiniz.

Etiketler: Makyaj Sanatında Tiktok Trendleri!
Kasım 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR