Geçmişin Makyaj Modasını Yeniden Keşfet!

Geçmişin Makyaj Modasını Yeniden Keşfet!

Geçmişin Makyaj Modasını Yeniden Keşfet!

Makyaj dünyası, tarihi süreçte sürekli olarak değişim ve gelişim göstermiştir. Geçmişten ilham alan birçok makyaj türü de bugünkü popüler makyaj trendleri halini almıştır. Belirli ikonik makyajlar popüler oldukları eski dönemden ilham alarak günümüzde tekrar canlanma şansı bulmuş ve modern detaylarla bütünleşmiştir. Makyaj tutkunları için klasikleşen görünümlerin yanı sıra farklı bir tarz yaratarak kullanıcılara alternatifler sunmuşlardır. Her bir makyaj trendi geçmişin estetik değerlerini günümüz güzellik standartları ile birleştirerek eşsiz ve etkileyici makyajlar yapmanıza olanak sağlar.

Eski dönemlerden ilham alan bazı makyaj trendleri:

Grunge Makyaj Trendi

Popüler olduğu dönemlerde bir kuşağı etkisi altına alan grunge makyajı sadece makyaj sektöründe değil moda sektöründe de uzun yıllar popüleritesini korumuştur. Grunge makyajı yıllar boyunca belirli dönemlerde sık sık gündeme gelmiştir.

90’lı yıllarda doğan grunge tarzı bir müzik akımı ile birlikte hayatımıza girmiştir. Genellikle koyu renk tonlarının hakim olduğu makyaj türü olan bu stil salaş, asi ve özgür bir görünüm yaratmanızı hedefliyor. Sözlük anlamı olarak da dağınık ve kirli bir tarzı ifade eden grunge akımı, ruh hali olarak agresif, depresif aynı zamanda içe dönük bir imaj yaratır. Bu stilde ana fikir fazla uğraşılmamış ve özensiz bir görünüm yaratmaktır.  

Dönemin rockçılarından esinlenerek ortaya çıkmış bu akım kadınlarda boyasız ve dağınık saçlar ile öne çıkmıştır. Her gün tazelenmeyen ve akmış bir makyaj görüntüsü bu tarzı en iyi şekilde yansıtmanıza yardımcı olur.

Bu tarz bir dönemin isyan ve özgürlük arayışını temsil etti. Rahat ve salaş kıyafetler giymenin yanı sıra gençlerin yaratıcılıklarını ortaya koyma fırsatı sundu. Ana akım moda klişelerini reddetti ve asi bir ruh hali göstererek kendini ifade etti.

Grunge makyaj stilinde genellikle solgun ve mat bir cilt makyajı yapılır. Bu makyaja başlamadan önce cildi temizleyip nemlendirmeniz gerekir. Temiz bir cilt sayesinde makyajınızı daha uzun süre kalıcı olarak kullanabilirsiniz. Grunge tarzında genellikle doğal bir cilt tonu vurgusu vardır. Bu sebeple ağır fondötenler yerine BB krem ya da ince yapılı bir fondöten tercih edilir. Hafif yoğunlukta pudra ile doğal ve mat bir görünüm elde edebilirsiniz.

Göz makyajında koyu renkler hakimdir. Far uygulamadan önce gözlerinize bir baz uygulayarak makyajınızı kalıcı hale getirebilirsiniz. Far uygulamasında gri, kahverengi, siyah ve toprak tonları ağırlıklı olarak kullanılır. Farı uyguladıktan sonra bir fırça yardımıyla dağıtarak dağınık bir görüntü elde edebilirsiniz. Koyu renkli göz makyajlarını tamamlamak için kirpik diplerinizi siyah göz kalemleri ile belirginleştirmeniz gerekir. Bu kalemi bir makyaj fırçası yardımıyla dağıtmayı unutmayın. Siyah veya kahverengi bir eyeliner çekerek gözlerinize daha çekik bir görüntü kazandırın. Bu sayede aynı zamanda gözlerinizi belirginleştirmiş de olursunuz.

Son olarak kirpiklerinizi kıvırma etkisine sahip bir maskara ile renklendirebilirsiniz. Koyu renkli göz makyajları depresif ruh halinizi makyaja yansıtmanıza yardımcı olur. Bir gün önceden kalmış bir göz makyajını kullanmayı bile tercih edebilirsiniz. Gözlere bunlara ek olarak doğal bir kızarıklık görünümü kazandırabilirsiniz. Bunun için pembe tonlu farlar kullanabilirsiniz.

Grunge göz makyajında ünlü olan bir trend ise örümcek kirpik görüntüsüdür. Bunun için kirpiklere yoğun hacim sağlayacak ve kat kat sürülebilecek bir maskara tercih etmeniz gerekiyor.

Grunge dudak makyajında koyu renkli ve parlak dudaklar ön plana çıkıyor. Özellikle kırmızı renkli rujlar grunge makyajının tamamlayıcısı olarak görülüyor. Parlak lipglossların yanı sıra mat bitişli koyu renkli rujlar da sıklıkla tercih ediliyor. Dudakları kurutmayan ve yoğun renk pigmenti veren bir mat ruj tercih ederek makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Dudağa ruju uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla ya da bir fırça yardımıyla ruju dağıtabilirsiniz. Bu işlem grunge tarzı bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.

Yanaklarda doğal bir kontür uygulaması tercih edilebilir. Doğal renklerde seçeceğiniz allıklarla yanaklarınızı renklendirebilirsiniz.

Grunge tarzı makyajları tamamlayan unsurlardan biri de saçlarınızdır. Genellikle doğal dalgalı, hafif kabarık ve dağınık saçlarla grunge tarzını en iyi şekilde yansıtabilirsiniz. Büyük ve hafif dağınık takılarla grunge stilinizi tamamlayın.

Bu makyajın göze çarpan detaylarından biri bakışlardaki dumanlı görünümdür. Bu sebeple grunge makyaj stili günümüzde daha çok gece makyajlarında tercih ediliyor.

Y2K Makyaj Trendi

2000’li yılların moda trendini yansıtan Y2K tarzı günümüzde eskiye özlem duyanlar sayesinde geri döndü. 2000’li yılların estetiğiyle beraber giyim tarzlarını, aksesuarlarını ve makyaj tarzlarını bu akım sayesinde günümüze taşıyoruz. Bu tarz, parlak renkli, cesur ve dikkat çekici detaylar içeren aynı zamanda genellikle günümüzün modasına nostaljik esintiler katmak için tercih edilir.

Y2K trendi, retro ve fütüristik tarzı bir araya getirir. Bu akım aşırılıklardan kaçınmaz. Pop kültürü ve aşırı tüketim etrafında şekillenen bir akım olan Y2K, günümüzde özellikle Z kuşağı olarak bilinen gençler tarafından oldukça fazla ilgi görüyor. Çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılan video ve fotoğraflarla da son derece popüler olan Y2K akımı renkli ve eğlenceli bir görünüm elde etmenize yardımcı oluyor. Y2K akımını yansıtmak istiyorsanız tercih ettiğiniz asi ve özgür görünümlü kıyafetlere ek olarak renkli, abartılı, metalik makyajlarla bu görünümü tamamlamanız gerekiyor.

Y2K modasında makyaja başlamadan önce cildinizi temizleyerek makyajın cildinize daha iyi tutunmasını sağlayabilirsiniz. Cildinizde ışıltılar elde etmek için parlak bitişli bir fondöten kullanabilirsiniz. Y2K ten makyajında genellikle belirgin bir aydınlatıcı kullanılır. Elmacık kemiklerinize, burun köprüsüne ve dudağınızın üzerine aydınlatıcı uygulayabilirsiniz.

Y2K göz makyajında far olarak parlak ve canlı renkler kullanılıyor. Özellikle metalik göz farları sıklıkla tercih edilen ürünler arasında. Mavi, yeşil, mor, pembe gibi renkler kullanarak göz kapaklarınızı vurgulayıp dikkatleri gözlerinize çekebilirsiniz. Alt kirpik çizgisine yapılan renk dokunuşları bu makyaj trendinin öne çıkan detaylarından biridir. Parlak ya da renkli farlarınızı alt kirpik çizgilerinize de uygulayarak gözlerinizi daha büyük ve dikkat çekici gösterebilirsiniz. Göz pınarlarına ve katlanma çizginize parlak taşlar yerleştirerek ışıltılı bir makyaj elde edebilirsiniz. Son aşamada kirpik kıvırıcı bir maskara ile göz makyajınızı tamamlayın. Uzun ve belirgin kirpikler Y2K makyajının vazgeçilmez unsurları arasında yer alır.

Metalik tonlara sahip ruj veya parlatıcılar ile dudaklarınıza fütüristik bir hava katın. Parlak tonlarda gümüş, pembe, mor gibi rujları tercih ederek Y2K enerjisini dudaklarınıza yansıtın.

Saçlarınızı dalgalı, at kuyruğu ve topuz yaparak 2000’lerin popüler saç modasını da Y2K tarzınıza yansıtabilirsiniz. Stilinizi büyük halka küpeler, renkli saç tokaları ve taçlar ile tamamlayabilirsiniz.

Y2K trendinde inci ve ışıltılı taşlar ön plandadır. Yüz ve göz makyajınızda kullanacağınız taşlarla Y2K modasını yansıtabilirsiniz. Yüzünüzün vurgu noktalarına yerleştirilen inci detaylarıyla bu tarzın havasını yüzünüzde hissedebilirsiniz.

Y2K modasında kaşlarda cesur renkler denemek oldukça popüler olmuştu. Eğlenceli bir Y2K makyajı yansıtmak istiyorsanız pastel renkli kaş kalemleri ile kaşlarınıza modern bir dokunuş yapabilirsiniz.

Y2k makyajında önemli olan geçmişin modasını günümüzün estetik değerleri ile birleştirerek eğlenceli ve renkli bir görünüm elde etmektir. Bu makyaj stilini günlük yaşamda kullanabileceğiniz gibi, özel günlerde, festivallerde ve çeşitli etkinliklerde de kullanmayı tercih edebilirsiniz. Yüzünüze eklediğiniz cesur renkler, parlak vurgular ve dikkat çekici detaylarla birlikte kendi tarzınızı yansıtan makyajlar elde edebilirsiniz.

Etiketler: Geçmişin Makyaj Modasını Yeniden Keşfet!
Kasım 14, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR