Eşsiz Festival Deneyimlerinin Büyüsüne Katıl!

Eşsiz Festival Deneyimlerinin Büyüsüne Katıl!

Eşsiz Festival Deneyimlerinin Büyüsüne Katıl!

Eğlence ve macera hayatınızın vazgeçilmezlerinden biriyse hem yerel hem de dünya çapında düzenlenen birçok festival sizlerin de ilgisini çekebilir. Müzik, eğlence, oyun, yemek ve çeşitli aktivitelerden çok daha fazlasını vadeden birçok farklı festival organizasyonu bulunur. Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük festivallerini inceleyerek hangisinin sizi cezbedeceğini öğrenebilir, hangisine katılmak isteyeceğinizi keşfedebilirsiniz.

Dünyaca ünlü festivallerden bazıları:

Rio Karnavalı: Dünyada karnaval denildiğinde akla ilk gelen etkinlik şüphesiz Rio Karnavalı. Brezilya’da gerçekleşen ve dünyanın dört bir yanından birçok insanın katıldığı bu eğlence organizasyonu 1973 yılından bu yana çok renkli sahnelere ev sahipliği yaparak düzenlenmektedir. Şubat ve Mart ayları arasında gerçekleşen bu karnaval “dünyanın en büyük karnavalı” olma özelliğini koruyor. Müzik ve eğlenceyi dibine kadar yaşamak isteyen kişilerin tereddüt etmeden katılmak isteyeceği bir karnaval olarak görülmeye değer.

Venedik Karnavalı: İtalya’da düzenlenen bu festival katılımcılara 40 gün 40 gece eğlence vadediyor. 1268 yılından bu yana gerçekleşen bu festival insanların farklı kostümler giyerek katılım gerçekleştirdiği bir festival olarak öne çıkıyor. Bu festival Pagan kültürünün bir parçası olarak görülüyor.

Holi Fest: Hindistan’ın farklı bölgelerinde düzenlenen ve mitolojik yönleriyle dikkat çeken bir festival olan Holi Fest başlamadan önce şeytana karşı çıkmayı simgeleyen birçok ritüel gerçekleştirilmektedir. Sonrasında rengarenk boyalarla boyanan katılımcılar müzik ve danslarla eğlenceyi sonuna kadar yaşarlar. Bu festivale katılım ücretsizdir. Bu sayede dünyanın birçok yerinden her yaştan katılımcıyı bünyesine çeker. Hindistan kültüründe de vazgeçilmezlerden olan müzik ve dansların da festivale yansıdığı görülmektedir. Holi Fest kışın bitişini, baharın başlangıcını kutlamak amacıyla çok renkli olarak düzenlenen bir festivaldir. Her sene Mart ayı dolunayının ertesi gününde düzenlenmektedir.

Ölüler Günü Festivali: Latin Amerika ülkelerinin tamamında gerçekleştirilen bu festivallerde en renkli organizasyona Meksika ev sahipliği yapıyor. Aztek uygarlığından beri gerçekleştirilen bu festivalin amacı ölüleri anarken renkli görüntüler sergilemektir.

Coachella Festivali: 1999 yılından beri organize edilen bu festival Hip-hop, Rock, İndie gibi birçok farklı müzik türüne ev sahipliği yapmaktadır. Büyük bir organizasyon olan bu festivalde dünyanın pek çok yerinden ünlü sanatçılar sahne almaktadır. ABD ve dünyanın en büyük açık hava festivallerinden biri unvanına sahip olan Coachella Festivalinde müzik performanslarının yanı sıra workshop ve çeşitli etkinlikler, oyunlar da gerçekleşiyor. Bu festival toplam iki hafta kadar devam ediyor. Bu festival ve içerisindeki tüm etkinlikler ücretli olmasıyla biliniyor.

SummerFest: 1968 yılından beri ABD’de düzenlenen Summerfest 1999 yılında “Dünyanın En Büyük Müzik Festivali” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer almaktadır. Her yıl binlerce kişinin katılımıyla kişilere eğlenceyi doruklarına kadar yaşama fırsatı sunar. Caz, pop, reggea, hip-hop, elektronik müzik ve country gibi birçok müzik tarzının yer aldığı festival beş gün sürüyor.

Fuji Rock Festivali: Japonya’da Fuji Dağı’nın eteklerinde düzenlenen bu festivalde her yıl 200’den fazla sanatçı sahne alıyor. Eğlence ve müzik dolu festival Yeşil Bölge adı verilen bir alanda gerçekleştiriliyor. Girişleri ücretli olan bu festival toplam üç gün sürüyor. Bu festivale de dünyanın birçok bölgesinden insanlar ilgi gösteriyor.

Burning Man: 1986 yılında ABD’de Bakers Beach’te düzenlenmeye başlanan bu festival 1990 yılından itibaren Black Rock Çölü’nde gerçekleşmeye başlamıştır. Burning Man katılımcılara müzik performanslarının yanı sıra çeşitli ritüellerle birlikte eğlenceli etkinlik fırsatları da sunuyor. Örneğin festivalin son gününde yakılan bir kukla bu festivalin sembollerinden biri haline gelmiş. Girişlerin ücretli olduğu bu festivalde dünya çapında ünlü birçok DJ performansı sergilenmesi festivali öne çıkaran detaylardan biri. Bu festivalde belirli bir kıyafet giyim tarzı bulunmuyor.

Oktoberfest: Almanya’nın düzenlediği en büyük festival olarak bilinen Oktoberfest Eylül ayında başlayarak Ekim ayına kadar devam ediyor. Bu festivalde dünyaca ünlü müzik gruplarının yer almasının yanı sıra tüketilen alkol miktarının fazla olması ön plana çıkıyor. Girişin de ücretsiz olmasıyla birlikte katılımcı sayısında da bir artış meydana geliyor.

Yerel ünlü festivallerden bazıları:

Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali: 2013 yılında Adana’da düzenlenmeye başlayan bu festival her yıl birbirinden renkli görüntülere ev sahipliği yaparak düzenlenmektedir. Türkiye’de gerçekleştirilen ilk karnaval olma özelliği taşıyan bu festival birçok farklı açık hava konserine ev sahipliği yapar. Ünlü sanatçıların konserlerinin yanı sıra, eski tipte arabalar, motosikletler ve bisikletler eşliğinde rengarenk giyinen insanların katıldıkları bir korteji de içerir. Ücretsiz olarak kamp alanını kullanma fırsatı sunan bu festivallerde uçurtma uçurma gibi birçok farklı etkinlik de düzenlenir.

Holi Fest: Hindistan’da düzenlenmeye başlanan bu etkinlik dünya çapında farklı ülkelere de yayılım göstermiştir. Bu festivalin Türkiye ayağı da İstanbul’da Milyon Beach Kilyos’ta düzenlenmektedir. DJ performansları, Hint mutfağı, Hint kınası, dans gösterileri ve birçok renkli kıyafetle pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Cappadox: Nevşehir’in Kapadokya bölgesinde düzenlenen Cappadox, peri bacaları ve sıcak hava balonları eşliğinde benzeri olmayan bir manzara eşliğinde, her yıl birbirinden farklı temalarla gerçekleştiriliyor. Festival bazı yıllar nisan ayında bazen de haziran ayında gerçekleşiyor. Müzik ve sanatın beraber gerçekleştiği bu organizasyonda yerli ve yabancı birçok farklı ülkeden insan katılım sağlıyor. Altı gün süren bu etkinlikte müzik performanslarının yanı sıra gastronomi atölyeleri de kuruluyor.

Zeytinli Rock Festivali: Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleşen bu etkinliğe Türkiye’nin birçok bölgesinden özellikle genç yaşta katılımcılar akın ediyor. Beş gün süren bu organizasyonda yeni piyasaya çıkan müzisyenlerden yerli ünlü sanatçılara kadar birçok renkli performans sergileniyor. Deniz, kum, güneş eşliğinde eğlenen gençler müziğin tadını çıkartıyor.

Festivallerin Vazgeçilmez Stilleri

Cool, renkli ve enerjik kombinlere ev sahibi yapan festivallerde günlük giyimde kullandığınız parçaları ek olarak son dönemin trendleri ile birlikte harmanlayarak bohem bir tarz yaratmak öne çıkan detaylar arasında.

Sınırsız hayal gücünüzle birlikte oluşturacağınız abartılı kombinleri festival günlerinde gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Kombinlerinizi oluştururken gönlünüzce çılgın tasarımlar yaratabilirsiniz.

Özellikle monokrom bir görüntü, simetrik tasarımlı parçalar, simli ve parlak kumaşlar ve renkli bohem kıyafetler kullanarak kendi stilinizi yansıtan kombinler oluşturabilirsiniz.

Tek parça şıklığından yararlanmak isteyenler bir bodysuit, şortlu tulum ya da elbise giymeyi tercih edebilir. Mini bir şort üzerine bir crop ve üzerine kimono giyebilirsiniz. Kimono gibi etnik parçalar festival kombinlerinin vazgeçilmez parçaları arasındadır.

Kıyafetlerinize ek olarak aksesuarlarınızla da farklı bir görünüm yaratmayı tercih edebilirsiniz. Özellikle renkli büyük küpe ve yüzükler, chocker kolyeler, büyük Retro gözlükler, kovboy şapkaları gibi parçalar kullanabilirsiniz. Saç bantları ve bandanaların yanı sıra ördüğünüz saçlarınıza ekleyeceğiniz aksesuarlarla festivalde özgün saç stilleri oluşturabilirsiniz. Büyük saç aksesuarları festival kombinlerinde sıklıkla tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.

Sıcak yaz günlerinde şık ve rahat görünmek için bralet giyerek bir kombin yapabilirsiniz.

Kovboy çizmeleri festival kombini görünüşlerinin tamamlayıcı parçalarından biridir. Her türlü festivale katılırken kovboy çizmesi giymeyi tercih edebilirsiniz.

Festivalde dans edeceğiniz için içerisinde rahat hissedeceğiniz kombinler seçmeyi unutmayın. Özellikle birkaç gün boyunca süren bir festivale katılım gerçekleştiriyorsanız valizinize birkaç farklı kombin ve hafif parçalar eklemelisiniz.

Etiketler: Eşsiz Festival Deneyimlerinin Büyüsüne Katıl!
Kasım 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR